Over LTA

Binnen onze organisatie is er een breed spectrum aan training en begeleiding mogelijk. Wij ondersteunen spelers van alle leeftijden en alle spelniveau's, met hun persoonlijke doelstellingen. We bieden trainingen aan voor professionele spelers, jeugd competitie en recreatie spelers, kidstennis en lessen voor volwassenen. In vakantieperiodes tijdens  de winter en zomer worden er bijna wekelijks tenniskampen icm andere sporten aangeboden. Voor competitie spelers bieden we begeleiding aan naar verschillende tornooien, zowel in het binnen als buitenland.

Verschillende WTA speelsters, oa Demi SchuursBritt Geukens en ATP spelers, oa Kimmer Coppejans en Jesse Huta Galung trainen bij de Limburgse Tennis Academie. Meter van de Limburgse Tennis Academie is Yanina Wickmayer,zij trainde 5 jaar bij  LTA. Hoogste WTA ranking: 12

LTA heeft een samenwerking met Hope and spirit. Dit is een organisatie welke tennissers ondersteunt die het tennis combineren met studies. Voor meer info omtrent deze organisatie: ga naar www.hopeandspirit.be.

Visie

LTA is een flexibele structuur, het concept dat we aanbieden staat in functie van de noden van de spelers die er op dat moment zijn. Spelers van alle leeftijden en alle niveau's zijn welkom. Er zijn slechts 3 selectie criteria; graag tennissen, inzet en motivatie.

De speler staat centraal en dit op elk moment!

Werkwijze

LTA luistert naar de speler en de ouders, wat voor u belangrijk is. Samen stellen we haalbare doelstellingen op. Waar, binnen de structuur van LTA, past u het best voor het behalen van uw doelstellingen. Welke trainer past het best bij u, zowel voor wat betreft de verstandhouding als voor het behalen van uw doelstellingen.

Het sterke punt van LTA is dat er spelers zijn van alle niveau's. Elke speler kan onbeperkt doorgroeien naar het volgende niveau om zo uiteindelijk zijn/haar doelstellingen te bereiken.

TennisSPORT is individueel - TennisOPLEIDING is teamwork!

Structuur LTA

Kidstennis wit, blauw en rood Geukens Christine
Kidstennis oranje en groen Goijens Philippe
Jeugd recreatie Goijens Philippe
Jeugd competitie, competitie PLUS Clauwers Luc
Jeugd doorgedreven competitie, professionele spelers Goijens Philippe, Looman Jordy, Bex Danny
Volwassenen, stages voor volwassenen Raedschelders Die
Start 2 Tennis Raedschelders Die
Jeugdstages Habraken Els

Tennis en Studie

Conditie training

Osteophaat

Verantwoordelijke medische begeleiding

Goijens Philippe

Vanbaelen Kurt

Goyens Bart

Dr. Corstjens Vik

VTV - clubtesten

Mentale training en consulting

Geukens Christine

Devries Ann

Financieel Clauwers Luc
Stichter LTA Devries Robert
Dagelijkse leiding Goijens Philippe
Eindverantwoordelijke Devries Tom

Componenten van de tennisopleiding bij LTA

 • Groepstrainingen klein (2,3 of 4 spelers)
 • Groepstrainingen groot (van 10 tot 16 spelers)
 • Privé trainingen
 • Conditietraining
 • Kine
 • Medische begeleiding
 • Advies en ondersteuning naar onderwijs icm tennis
 • Advies naar tornooikeuze en periodisering
 • Advies naar materiaalkeuze
 • Advies naar drink- en eetgewoonten 
 • Tornooibegeleiding (nationaal en internationaal)

In onderling overleg met u en onze specialisten stellen wij voor u een tennisprogramma op, zodat u op een gezonde en leuke manier uw niveau kan verbeteren, ongeacht uw ervaring of leeftijd. Wij wensen u alvast veel plezier en succes!